Pannenkoeken zijn een typisch Nederlands gerecht en worden hier veel gegeten. Er zijn dan ook restaurants in Nederland die gespecialiseerd zijn in pannenkoeken. Pannenkoeken bestaan uit bloem, ei en melk en worden gebakken in een koekenpan. Vaak worden pannenkoeken opgerold gegeten en bestaat de vulling uit zoetige of hartige ingrediënten.
Internationaal worden er veel variaties gemaakt op de Nederlandse pannenkoeken. Zo bestaan er de Russische ‘blini’s’ die vaak met een hartige vulling zoals kaviaar gegeten worden. In Duitsland bestaan de ‘Pfannkuchen’, welke dunner en fijner zijn dan de gangbare pannenkoeken. In Frankrijk zijn de ‘crêpes’ bekend, wat een heel dun soort pannenkoek is. In de Verenigde Staten bestaat er de ‘pancake’, wat een luchtig klein schijfje is, maar wel een stuk dikker is dan de gangbare pannenkoeken.
Pannenkoeken worden zowel met zoete als met hartige ingrediënten gegeten. Tegenwoordig wordt er van alles gebruikt als vulling voor een pannenkoek. Op de zoete pannenkoeken wordt vaak stroop, suiker, diverse soorten fruit zoals aardbeien, perziken en banaan, slagroom of rozijnen gebruikt. Bij hartige pannenkoeken kan gedacht worden aan kaas, spek, diverse soorten groenten, gehakt, salami en zelfs shoarma. Op deze manier is er voor ieder wat wils in een pannenkoekenrestaurant.
Ben jij een liefhebber van pannenkoeken? Er zijn genoeg restaurants die pannenkoeken serveren. Pannenkoeken kunnen met elke gelegenheid gegeten worden. Voor een zakelijk of particulier etentje, dineren met een groep of een romantisch diner voor twee, maar ook tijdens feesten en partijen zijn pannenkoeken het type gerecht dat zeker in de smaak valt. Er zijn altijd veel verschillende soorten pannenkoeken, waaronder hartige en zoete pannenkoeken, waardoor er voor ieder wat wils is. Heb jij ook zin om gezellig uit eten te gaan en te gaan genieten van allerlei soorten pannenkoeken? Maak dan snel een keuze uit één van de pannenkoekenrestaurants en geniet van een heerlijke lunch of diner.
